Våra profiler

Fotboll-, Basket-, Dans-, Design-, Innebandy-, IT/programmering- och NO-profil finns på skolan. Dansprofilen är ett samarbete med Nannaskolan. Nu i höst 2018 startar vi en innebandyprofil.

Våra profiler

Våra lärares och elevers engagemang utgör grunden för inlärningen oavsett ämne. Vi erbjuder olika profilämnen där barnen utvecklar specialintressen samtidigt som de lär sig grundläggande kunskaper i obligatoriska kärnämnen på ett komplementärt, integrerat sätt.

Profilämnet läser eleverna 80 minuter i veckan och innebär fördjupning inom ett intresseområde eller extra stöd inom ett kärnämne. Målsättningen är att utöka elevens kunskap och engagemang i profilämnet. Undervisningen i övriga ämnen motsvarar grundskolans läroplan.

Möjligheten att välja ett profilämne ger elever möjligheter att:

 • Utforska och engagera sig i ett intresseområde på ett målinriktat sätt
 • Förstärka positiva erfarenheter och drömmar om framtiden
 • Generera energi som spiller över på obligatoriska kärnämnen (vilket ibland minskar frånvaron)

Från årskurs 6 erbjuder Stordammens skola följande profilämnen:

 • Basket
 • Dans
 • Design
 • Fotboll
 • Innebandy 
 • IT / Programmering
 • NO

 Här kan du läsa mer om de enskilda profilerna:

  Stordammensskola Basketprofil 1.docx (DOCX, 42 KB) och IT/programmering (PDF, 6 MB).

Från åk 6 kan eleverna välja dansprofil på Stordammen, det är ett samarbete från Nannaskolan Läs mer här!
 

Designprofil

symaskin
Design är en profil där trä- och textilslöjdlärarna samarbetar med ämnet  Natalya och Therese arbetar tillsammans med eleverna i åk 6 och 7 just nu. Profilen riktar sig till åk 6-9. 


Profilen arbetar med kreativa & estetiska läroprocesser. Tyngdpunkten ligger på att utveckla sin skapande förmåga. Eleverna designar föremål i trä och i textil samt fördjupar sig i olika hantverkstekniker som finns inom respektive inriktningr.

Du kan också följa oss i vår blogg- Stordammen  Design English som du hittar här!

/Natalya

    NO -profil

Mikroskåp

Vi läser olika teman ett antal veckor. Exempel på teman kan vara:

 • När ögat inte räcker till
 • Lim
 • Papper
 • Undersöka jäst

Vi har gemensam genomgång/uppstart och du får ibland välja en uppgift eller så gör alla elever samma uppgift till att börja med. Uppgiften redovisas på olika sätt.  Du arbetar utifrån din ålders- och kunskapsnivå. Man kan arbeta individuellt eller tillsammans med en eller flera kompisar. Uppgiften anpassas efter dina speciella behov. Du får möjlighet att testa nya redovisningsformer och träna dig på att redovisa med hjälp av filmer, bloggar, poddar eller annat. På no-profilen får du möjlighet att fördjupa dig i det du gillat på den vanliga no´n eller lära dig helt nya saker. Eleverna får också möjlighet att genomföra fler exkursioner och studiebesök än man vanligtvis hinner inom NO-undervisningens ram.

/Iliana och Maja

 Maja Fernlöf

Förstelärare 

  Fotbollsprofil

fotboll
På Stordammens fotbollsprofil ges du möjlighet att träna fotboll på profiltid varje vecka. Träningen syftar till att vara ett komplement till fotbollsträning i lag och innehåller därför mycket teknikträning och spelövningar. Vi har alltid tillgång till Sävja IP konstgräsplan där vi tränar året om, varmt som kallt. Under den kallaste vintern har vi även möjlighet att ibland träna inomhus i idrottshallen men också träna styrketräning i gymmet. Tränarna Johan och Jonas leder tillsammans fotbollsprofilen och har båda tränarutbildningar och erfarenhet från tränaruppdrag, båda är också utbildade idrottslärare och verksamma på vår skola. Vi träffas vid två tillfällen i veckan.

Basketprofil

Stordammen, en av Uppsalas finaste skolor, bedriver basketprofil och erbjuder både flickor och pojkar från skolår 6.  Basketundervisning bedrivs i skolans idrottshall.På Stordammen har basketeleverna en basketlektion en gång i veckan i 80 minuter.

Syftet med basketundervisningen är att skapa basketintresset hos både flickor och pojkar i årskurs 6-9 och utveckla deras färdigheter och kunskaper och ge en positiv inverkan på hela skolarbetet, vilket naturligtvis ska komma i första hand.Positiva och studiemotiverade ungdomar med ett gediget basketintresse söker sig till basketprofil.

Att välja basketprofil innebär att man får tid att inom skoldagens ram ägna sig åt sitt stora intresse. Jag tror att detta ger goda effekter även för övrig undervisning. Motivation och arbetsglädje i skolan är viktigt.

Målet med basketundervisningen är att höja den generella kvaliteten på spelaren och utveckla individen i det kollektiva spelet.  Jag utgår ifrån varje spelares individuella utveckling och fokuserar på de individuellt tekniska, mentala och de taktiska faktorerna. Jag stävar efter att varje individ ska få möjlighet att utvecklas i lugn och ro i sin egen takt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Vi träffas vid två tillfällen i veckan.

  Vill du veta mer om basketprofilen - Välkommen att kontakta mig på tel. nummer 0709562453.Om du vill kan du maila till nedzad.hodzic@uppsala.se

Hälsning Ned Hodzic

 

                                                                

 

                                           

 

 

 

 

 

Uppdaterad: