Grattis Camilla, i vår förskoeklass- nominerad till Guldäpplet

Stolta skolledare är vi då vår Camilla Söderström , förskollärare i förskoleklass, nätverksledare IT i Uppsala kommun, har blivit nominerad. Grattis Camilla och Grattis till #stordamnen för nomineringen av Camilla Söderström för guldäpplet 2019.

Foto: Bo Helmersson

 

 

Lärare från Uppsala nominerad till lärarpriset Guldäpplet

 Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg ochLärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och ped arbetssätt. Guldäpplet har delats ut årligen sedan 2002. Foto: Bo Helmersson

Det finns en växande digital mognad bland lärarna i Sveriges skola. Årets nomineringar visar på ett moget, beprövat och professionellt förhållande till digitalisering. Bland Guldäpplets nominerade märks också tydligt att det i förskolan pågår ett undersökande av de digitala miljöerna som tas in i barnens lek och lärande. Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. På Bokmässan i Göteborg, den 27 september koras årets pristagare.

Totalt har drygt hundratalet lärare och förskollärare nominerats, från alla landsändar, till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som delas ut årligen sedan 2002.

– Vi ser en digital mognad växa fram i svensk skola, över hela landet och alla åldrar för elever, även i förskola. Lärare gör medvetna och professionella val! Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

En av de nominerade är Camilla Söderström, förskollärare i förskoleklass på Stordammens skola i Uppsala

Camilla Söderström är nominerad bland annat för sitt arbete med att använda digitala verktyg som ett självklart arbetsverktyg i sin undervisning för att öka motivation, lärande och skapa kreativitet hos eleverna. Ett exempel är vårterminens programmeringsprojekt i förskoleklassen. Hon delar också med sig av sin digitala kunskap till kollegor och sammanställer kompendier med lektionsplaneringar och idéer för att underlätta för alla och hon håller sig konstant uppdaterad kring ny forskning och nya metoder.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg där även prisutdelning sker från i år. Bokmässans deltagare och besökare kommer att få flera tillfällen att höra årets Guldäpplepristagare som delar med sig av sina erfarenheter både i Skolspåret program och på övriga scener. Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som årligen delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt den ideella stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.

Listan med samtliga nominerade till Guldäpplet 2019

Lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium. Guldäpplet utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Guldäpplejuryns Särskilda Pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups Utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt Föreningen DIU och Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn finns företrädare för samtliga partners, de två senaste årens Guldäpplepristagare. samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet. Hela juryn presenteras på Guldäpplets webbplats.

Priset består, förutom av ett stipendium på 25.000 kr, av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld, blåst av mästarna vid Bergdala Studioglas i Småland.

27 augusti 2019