Rektors julhälsning

Jag önskar er alla en fin jul och ett gott nytt år. Med vänliga hälsningar Gabriella Ekström Filipsson, rektor Stordammen

Hej,

Det är dags för ett välförtjänt jullov och ledighet för eleverna och personalen och jag vill passa på att tacka för den här terminen.

In i det sista har vi haft full fart i skolan och förutom det vanliga skoljobbet har det hänt många andra saker. På lilla sidan av skolan får vi i dagarna nya gungor och en jättefin ny klätterställning som eleverna själva har fått vara med att välja. Stationerna på fritidshemmet på tisdagar och onsdagar har varit fantastiska: gott samarbete, pedagogiska verksamheter där ALLA elever får välja efter intresse och utflykterna till skogen där fritisbarnen har plockat svamp, kokat soppa och gjort svampsmörgåsar.

Vi har ett fortsatt gott samarbete med Uppsala Universitet vilket innebär att vi handleder studenter under deras utbildning och att en del klasser får åka till t ex Ångströmslaboratoriet på spännande utflykter.

Stordammen utmärkte sig i tävlingen Naturvetarmästarna och fick pris för bästa labb-grupp. Vi är en EU-skola med juniorambassadörer och en seniorambassadör, de har fått en utbildning om EU som de kommer att sprida till de andra eleverna skolan. Under hösten har också en grupp lärare gjort jobbskuggning på en skola i Paris och i vår kommer en grupp åka till Madrid för skolbesök. I årskurs nio har vi genomfört Kockduellen och kommer att åka till Stockholm för att tävla i regionen.

Jag kan också stolt meddela att sex av våra lärare har blivit nominerade av elever, vårdnadshavare och kollegor till Uppsala kommuns pedagogiska pris, de är följande: Anna Olsson, Therese Swärdh, Luis Mente Miyares, Kermashan Osman Sofi, Anneli Alvar Holmgren och Alejandro Delgado Serrano.

Vårterminen startar enligt ordinarie schema onsdag 10/1 2024.

Jag önskar er alla en fin jul och ett gott nytt år.

Med vänliga hälsningar

Gabriella Ekström Filipsson, rektor Stordammen

21 december 2023