Skapande skola besöker mellanstadiet

Uppvisning i gitarrspel. Årskurs 3-5 fick en fin stund!Den 2 november samt den 14 november fick årskurserna 3-5 besök från Gitarrfestivalen som en del av skapande skola.

 De som höll i workshopen var Matias Zloto från Buenos Aires i Argentina, och han pratade engelska, samt Nito Vega. Eleverna fick bekanta sig med instrument som ukulele, spansk gitarr, elgitarr samt den nya moderna huvudlösa elgitarren från Strandberg. Matias visade också hur en loopstation fungerar och tillsammans med eleverna skapade man en kort låt med hjälp av elevernas röster och olika ljud inspelade i loopstation.  

Gitarrfestivalen gav eleverna varsitt plektrum, som de fick lära sig att använda.

Nito informerade om en tävling där man skulle rita sin drömgitarr, med inlämning senast den 23/10. Vinsten är en spansk gitarr och det är 2 personer som kan vinna. Han lämnade ut en liten folder till eleverna med information om olika ställen dit man kan vända sig för att lära sig spela instrument, i foldern finns också information kring hur man kan söka skapamusiksttipendiet, där man får en termins undervisning betald. Se mer på: https://uppsalagitarrfestival.se/2020-skapamusiktillsammans/

23 oktober 2020