Skoljoggen på Stordammen F-9 den 14 & 15 september

Här värmer några av våra yngsta elever upp,de får en springlapp i starten och i mål kan eleverna tanka lite energi.

Tisdagen den 14 september och onsdagen den 15 september springer eleverna på Stordammen skoljoggen 2021 i skolans närhet.

skoljogg21b.jpg   skoljogg 21c.jpg

skoljogg 21a.jpg   skoljogg 21d.jpg

I samband med skoljoggen finns möjlighet att skänka en frivillig springpeng. Vi har startat en frivillig insamling till organisationen Clowner utan gränser som är skoljoggens officiella samarbetspartner. Mer info om dem kan läsas längre ner.

Om du vill skänka en springslant i samband med skoljoggen kan du göra det via följande länk: https://insamling.skolidrott.se/fundraisers/skoljoggen-stordammen-skola-2021?no_navbar=true

Där finns möjlighet att använda både swish och kort. Det går också att skänka sin springslant genom kontanter som lämnas till klasslärare alternativt idrottslärare.

Clowner utan Gränser

 

Clowner utan Gränser är en ideell organisation som arbetar för att sprida skratt, hopp och drömmar till barn som lever i extrem utsatthet. Sedan starten 1996 har Clowner utan Gränsers artister mött och skrattat med över en och en halv miljon barn världen över. 

Varje år skickar Clowner utan Gränser professionella och erfarna clowner, cirkusartister och musiker till världen värsta drabbade platser för att genom psykosocialt arbete frigöra livskraft och stärka självkänslan hos de barn och unga som behöver det allra mest. Skratt ökar barns inlärningsförmåga och empati, skapar gemenskap och formar nya glada minnen som fyller vardagen med mening när allt runtomkring är kaos. När det fungerar som bäst skapas hopp. Någon kiknar av skratt. Någons värld förändras. Världen förändras. Andra organisationer gör så att människor överlever. Clowner utan Gränser får människor att börja leva igen.

Årets tema 2021 – För flickor i Indiens mest utsatta områden
Mer information om Clowner utan gränser och årets tema finns på följande länk:
https://skolidrott.se/skoljoggen/for-springslanten/clowner-utan-granser/

14 september 2021