Skolvalet till blivande åk 6

Välkommen till Stordammen F-9! Nu är det dags att välja skola och att välja till åk 6 läsåret 2021-2022.

I hjärtat av det natursköna Linnés Sävja ligger vår internationella skola.  Här är vi omgivna av lummiga skogar, nedtrampade stigar och den damm som gett skolan sitt namn. Här är det alltid nära till friluftsliv i sköna och gröna miljöer.  


Vår rektor heter Gabriella Ekström Filipsson och hon har lett arbetet på skolan sedan 2013. Hennes vision är ”alla ska lyckas”. Undervisningen på Stordammens skola genomsyras av ledorden:

Utmana dig själv - Se möjligheterna -Våga pröva - Satsa och lyckas.

Läs mer om hennes vision och tankar om skolan och utbildning här.  

På vår skola går det nästan 700 elever från förskoleklass upp till åk 9. Våra lokaler är uppdelade i två skolhus. I det stora skolhuset har vi våra elever i åk 3-9. Skolan uppfördes 1990 och erbjuder all teoretisk och praktisk undervisning under ett och samma tak. Vi är stolta över att bland annat kunna erbjuda fullt utrustade salar för slöjd, hemkunskap, en stor idrottshall jämte Sävja IP.Vi tillhör den andel skolor i Sverige som har högst antal legitimerade lärare. Utöver lärarkollegiet på skolan tas våra elever hand om av en stor personalgrupp med många olika funktioner. I verksamheten finns det ett stort elevhälsoteam bestående av speciallärare, skolpsykolog, skolsköterska, logoped, SYV och kurator. Hos är det viktigt att eleverna känner trygghet och att alltid finns vuxna att vända sig till i våra gemensamma utrymmen.

Vår skolvärd, som heter UP, möter upp våra elever på morgonen och organiserar rastaktiviteter.  Hos honom kan du låna spel, bollar och racketar.

På måndag- och onsdag eftermiddag uppmanar vi våra elever att stanna kvar på studiehjälpen. Här får de hjälp med sina läxor eller stöd att komma vidare i sina studier tillsammans med ämnesundervisande lärare. Det är sådant som vi tror skapar viktigt mervärde i vår verksamhet.  

Särskilt stolta är vi över de idrottsfördjupningar som erbjuds våra elever i åk 7 och 8 varje vecka. På schemat står antingen innebandy, fotboll, gymnastik, idrott eller dans. Skolan har erbjudit detta under flera års tid och är ett uppskattat inslag bland våra elever. 

Det pedagogiska arbetet leds av skolans sju förstelärare som arbetar kontinuerligt med att säkerställa kvaliteten i undervisningen och att nya pedagogiska verktyg introduceras. En del av förstelärarna har också andra uppdrag utanför skolan t.ex. att skapa nationella prov. 

    böcker

 På Stordammen har du alla ämnena i det stora skolhuset och du behöver inte transportera dig för att ha din undervisning. På skolan jobbar vi med en rad digitala plattformar som kan anpassas efter elevens behov. Traditionella läromedel, läroböcker finns också. Datorer eller Ipads finns att tillgå i alla årskurser. Eleverna i åk 8 och 9 har en egen personlig dator som man får låna av skolan. Mobiltelefoner däremot är förbjudna på lektionerna.

     

Varje dag serveras en stor salladsbuffé, en grön rätt, dagens rätt och en matig sallad i våra restauranger. Det finns restaurang i båda skolhusen. Här kan du läsa den aktuella menyn.

På våran hemsida finns det mycket mer att läsa om: www.stordammen.uppsala.se

Har du frågor om att börja i åk 6 kan du vända dig till Elias Tuffaha, biträdande rektor för högstadiet.

Kontakt: epost: elias.tuffaha@uppsala.se tel. 018-727 52 15

/ Skolledningen

14 januari 2021