Stordammens EU-projekt

Stordammen skola ingår sedan 2022 i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram (EPAS) och är sedan 2023 en certifierad Ambassadörsskola.

 

versaille.jpg    Monmatre.jpg

Målet är att öka elevernas kunskaper om EU:s parlamentariska demokrati, Europaparlamentets roll och EU:s värdegrund. Vi vill också uppmuntra eleverna att aktivt delta i EU:s demokratiska processer. Vi har utsett 8 juniorambassadörer (åk 6-9) på vår skola som samarbetar med elever på andra skolor, i Sverige och övriga EU, träffar EU-parlamentariker och ordnar aktiviteter på skolan.

Här finns information om programmet:

https://youth.europarl.europa.eu/sv/more-information/ambassador-school.html

 

Stordammen har under läsåret 23/24 beviljats Erasmus+mobilitet vilket möjliggjort att en grupp lärare har kunnat besöka en skola i Montigny le Bretonneaux, Frankrike, för att lära sig mer om hur man arbetar i skolor i andra EU-länder och ta del av deras erfarenheter. Ytterligare en grupp lärare kommer under våren att besöka en skola i Madrid, Spanien, för att följa lärarnas arbete där. De erfarenheter lärarna gör kommer de att ta med sig för att utveckla arbetet med eleverna och starta upp utbyten och samarbeten mellan elever på skolorna i de olika länderna. På så sätt hoppas vi höja kvaliteten på undervisning och lärande ytterligare.

          Eifeltornet.jpg           Triumfbågen Paris.jpg

 

24 oktober 2023