Vi gratulerar vår rektor Gabriella Ekström Filipsson till en silverplats i årets bästa rektor!

Idag gratulerar vi vår rektor Gabriella Ekström Filipsson till silverplats om priset till Sveriges bästa rektor. Priset utses av Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Gabriella.jpg

Stefan Jakobsson, vår nya områdeschef, kommer att fira detta tillsammans med personalen fredagen den 22/10. Gabriella har tillsammans med vår personal vänt en nedläggningshotad skola till vår idag framgångsrika skola. Elevtalet har snart fördubblats och idag är vi drygt 700 elever. Vi har en mycket hög kompetens i vår personalgrupp, mycket hög behörighet bland våra lärare, vi har höjt resultaten rejält och meritvärdet är topp 7 i kommunen. Vår skola är en fin och trivsam skola!

Extra roligt är att rektor Gabriella har fått många gratulationer till silverplatsen från vårdnadshavare, tidigare vårdnadshavare, gamla och nuvarande medarbetare, grundskolechef i Uppsala kommun Erik Ojala, vår områdeschef Stefan Jakobsson, rektorskolleger, lärare/ övrig personal och politiker i Uppsala och från hela Sverige.    

Uppsala kommuns utbildningsdirektör Susanna Olsson Casas skriver i oktober månads nyhetsbrev:

"Grattis, Gabriella!

Stort grattis till Gabriella Ekström Filipsson, rektor på Stordammens skola, som har fått pris av Lärarförbundet som en av Sveriges allra främsta rektorer. Med ditt engagerade, målmedvetna och uthålliga ledarskap är du ett stort föredöme för oss alla. Stordammens skola är också ett bra exempel på att det med långsiktigt och medveten arbete går att vända utvecklingen på en skola och att höja kunskapsresultaten och likvärdigheten för våra elever."

Susana Olsson Casas, utbildningsdirektör

                                                                                                                                

De som gratulerat uttrycker att vi ska känna oss hedrade och uppmärksammade över det fina arbetet som gjorts och görs på Stordammens skola.

Vi ska alla känna oss stolta och glada över priset och arbetet som vi gör på Stordammens skola!

Grattis till Gabriella! och Grattis till Stordammens skola F-9, elever, vårdnadshavare och personal!

8 oktober 2021