Hälsoveckan är här på Stordammens skola!

23-26 april är det hälsovecka på Stordammen i samarbete med Stordammens måltidsservice. Både maten och undervisningen kommer att gå i hälsans tecken.

Varje morgon mellan klockan 7.45 – 8.25 serveras frukost för eleverna i åk 4-9 i Stora restaurangen på Stordammen. Frukosten består av fil och kökets egna müsli. Det finns bröd, pålägg, grönsaker, ägg, mjölk och te. De yngre eleverna får som vanligt frukost mellan klockan 7-7.30.

Eleverna i årskurs F-3 kommer att serveras morgonsmoothies varje morgon.

Lunchmenyn under veckan kommer bl.a. att bestå av fisk, vegetariskt och kyckling. Merparten av maten som serveras är som vanligt ekologisk.

I alla klasser F-9 kommer olika aktiviteter med anknytning till vårt hälsotema att pågå. Här ges några exempel av allt som kommer att hända; I många klasser kommer de att ha samtal om och skriva en hälsodagbok. Det kommer att talas bl.a.om sömn, vila, skärmtid, socker och mat. Vad är nyttigt? Under skoldagen kommer det att bli extra mycket fysisk aktivitet; hinderbanor, ” Röris”, rörelsebingo, annan gruppträning, promenader, 5-kamp och dans planeras. Några klasser kommer att få och ge massage andra grupper kommer att hålla på med mindfulness, samtala om och pröva andningsövningar och meditation men också om studieteknik och hur stress kan motverkas.

På Stordammen ser vi fram emot en skönt hälsosam vecka!

18 april 2019